Polyvalent post- en pakketmedewerker (duaal leren)
Beroepsopleiding

Postbodes van bpost bezorgen dagelijks 7 miljoen brieven en leveren op piekdagen een half miljoen pakjes. In deze coronatijden bestellen we steeds meer online en moeten er steeds meer pakjes geleverd worden. Daardoor is bpost voortdurend op zoek naar geschikte medewerkers. Verlang jij naar werkzekerheid en wil jij er mee voor zorgen dat alle brieven en pakjes tijdig op het juiste adres aankomen? Dan is de opleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker echt iets voor jou! Combineer je deze beroepsopleiding met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)? Dan heb je in 1 jaar tijd een diploma secundair onderwijs, een rijbewijs B (als je dat nog niet bezit) én een vast contract bij bpost op zak!

Combineer leren in het CVO met leren bij bpost en krijg na 1 jaar een vaste job!

Wat ga ik leren?

In het duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker leer je de theorie op de schoolbanken in het CVO (centrum voor volwassenenonderwijs) en de praktijk op de werkvloer bij bpost.

Tijdens de opleiding leer je het werk van sorteerder en postbode kennen: je leert alles over het sorteren van brieven en pakjes en je leert brieven en pakjes op een snelle en efficiënte manier bezorgen bij de mensen.

Heb je nog geen rijbewijs B? Dan kan je tijdens de opleiding ook de theorie- en praktijklessen volgen en je rijexamen afleggen!

Evaluatie

In het CVO wordt elke module afzonderlijk geëvalueerd. Er zijn gespreide evaluaties op basis van toetsen en taken. Ook op de werkvloer bij bpost word je permanent geëvalueerd. Breng je de opleiding tot een goed einde? Dan krijg je een vast contract bij bpost!

Traject

Combineer je de opleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)? Dan duurt de het traject 1 jaar. Drie dagen per week volg je les in het CVO en twee à drie dagen per week doe je ervaring op bij bpost.

Vrijstellingen

Voor de beroepsopleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker kan je geen vrijstellingen behalen. Combineer je de opleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV)? Dan kan je aan de vrijstellingsproeven AAV deelnemen.

Waar en wanneer?

Crescendo CVO - Campus GLTT Halle A. Demaeghtlaan 40,1500 Halle

Start in september

Inschrijvingsgeld

Als VDAB dit traject voor jou goedkeurt, betaal je geen inschrijvingsgeld en geen cursusmateriaal. bpost betaalt de onkosten terug voor je verplaatsing naar de stage en VDAB betaalt de onkosten terug voor je verplaatsing naar het CVO. Indien nodig wordt ook de kinderopvang betaald.

Inschrijving

Inschrijven voor de opleiding kan alleen nadat je op 1 maart 2021 deelgenomen hebt aan het online infomoment. Inschrijven voor het online infomoment kan via deze website (>> Contact >> Infomomenten).

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier

s