Logistiek assistent in de zorgsector
Beroepsopleiding

De opleiding is bedoeld voor volwassenen die willen werken in woonzorgcentra en ziekenhuizen ter ondersteuning van verpleegkundigen en zorgkundigen. Werk je al in de zorgsector, maar heb je niet de juiste kwalificaties, dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Wil je werken met en voor mensen?

Wat ga ik leren?

Je leert hier op welke manier je verpleegkundigen en zorgkundigen kan ondersteunen in hun zorg voor de zorgvrager. Je ontwikkelt je vaardigheden om huishoudelijke taken (maaltijden voorbereiden, afruimen en afwassen, bedden opmaken, kamers onderhouden, transport van stalen en documenten, … ). Na de opleiding kan je werken in woon- en zorgcentra en ziekenhuizen. 

Modules

Begeleide intervisie 1

Aantal uren: 10

Begeleide intervisie 2

Aantal uren: 10

Communicatief gedrag

Aantal uren: 40

EHBO

Aantal uren: 20

Hef-en tiltechnieken

Aantal uren: 20

Onderhoud in de zorgsector

Aantal uren: 40

Werken in de zorgsector

Aantal uren: 40

Evaluatie

Per module deelt de lesgever mee wat zij verwacht van jou en hoe de evaluatie verloopt. In het secundair volwassenonderwijs is een tweede evaluatieperiode niet toegestaan. Regelmatig krijg je feedback over je leerproces. Dit kan onder de vorm van:opdrachten in de klas; schriftelijke en/of mondelinge toetsen; evaluatie van de praktijk (afhankelijk van de module); evaluatie van de basisattitudes. Tijdens de stages ondersteunen de begeleider op de stagevloer (mentor) en de begeleider van de school (supervisor) je in je groeiproces. Op regelmatige basis vinden er op school supervisiemomenten plaats. Tijdens deze momenten worden ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord, eventuele problemen besproken en werk je aan je persoonlijke groei. Hiervoor maken we gebruik van een persoonlijk groeiboek.

Traject

De opleiding duurt 1 schooljaar en loopt op vrijdag. De lessen gaan door van 8.30u tot 12.15u en van 13u tot 16.45u.

Vrijstellingen

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald. Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.

Waar en wanneer?

CVO Semper - Campus Meise-Jette Stationsstraat 35,1861 Meise

Start in september en februari

VDAB - Cyriel Buysstraat Cyriel Buyssetraat 15,1800 Vilvoorde

Start in september

VDAB Halle - Arkenvest Arkenvest 40,1500 Halle

Start in februari

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester.

Inschrijving

Inschrijven kan door naar een infomoment te komen. Tijdens het infomoment maak je kennis met de school en krijg je uitleg over de werking van het tweedekansonderwijs. Nadien kan je aan een verantwoordelijke vragen stellen over de beroepsopleiding. Ben je overtuigd? Dan kan je ter plaatse inschrijven voor de opleiding. Kan je niet naar één van onze infomomenten komen? Mail dan naar info@intko.be.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier

s