Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger Beroepsopleiding

Als voetverzorger werk je in een schoonheidssalon. Ben je zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger, dan heb je je eigen praktijk en ben je een belangrijke schakel in de samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedische schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg.

Ambieer je een job als zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger?

Wat ga ik leren?

In de modules voetverzorging verwerf je een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van de voetverzorging. Je leert ook:

  • nagelverzorging manueel en met apparaten uitvoeren
  • voetmassage
  • techniek om te voorkomen dat nagels ingroeien
  • een behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van nagel, huid, producten en materialen
  • verbanden aanleggen
  • specifieke verzorgingstechnieken toepassen

Als je alle modules van voetverzorger hebt afgerond, kan je de specialisatiemodule aanvatten. In deze module leer je een volledige voetverzorging uitvoeren. Je verwerft de nodige kennis voor het toepassen van verschillende orthonyxie-, onychoplastie- en orthoplastietechnieken en van verschillende verbandtechnieken en leert deze technieken toepassen.

Je leert een aangepaste toepassing kiezen op basis van voetonderzoek en anamnese en leert de klant op een duidelijke en correcte manier informeren over de verzorging. Je leert ook overleggen en samenwerken met andere disciplines. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.

Modules

Basiskennis voetverzorging

Aantal uren: 60

Evaluatie

Er zijn gespreide evaluaties op basis van toetsen en taken tijdens de modules.

Traject

De opleiding omvat 510 lestijden. Het modeltraject duurt één jaar, maar je kan er ook voor kiezen om de opleiding over een langere periode te spreiden.

Vrijstellingen

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald! Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. 1,50 per lesuur met een limiet van 300 per semester.

Inschrijving

Inschrijven kan door naar een infomoment te komen. Tijdens het infomoment maak je kennis met de school en krijg je uitleg over de werking van het tweedekansonderwijs. Nadien kan je aan een verantwoordelijke vragen stellen over de beroepsopleiding. Kan je niet naar één van onze infomomenten komen? Mail dan naar info@intko.be.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier